,

Check van te voren met wie u een overeenkomst aangaat, beter voor het incassobureau

Check van te voren met wie u een overeenkomst aangaat, beter voor het incassotraject!

Juristu incassodiensten zal na het minnelijke incasso traject over gaan tot het gerechtelijke traject en de debiteur/wanbetaler gaan dagvaarden. Tijdens een onlangs gerechtelijk traject door incassobureau Juristu ontvingen wij een positieve uitspraak door de kantonrechter voor onze klant. In dit vonnis kwam duidelijk naar voor dat het essentieel is om te weten met wie u nu de overeenkomst tot levering van uw diensten heeft afgesloten.

Schoonmaakbedrijf versus sportschool

Onze client het schoonmaakbedrijf moest nog 4500 euro ontvangen van de sportschool. De sportschool eigenaar zei dat hij ging betalen, zodra hij het geld binnen had van de verkoop van de betreffende sportschool. Vele telefoontjes, vele aanmaningen door het schoonmaakbedrijf, maar geen betaling. Tot aan het eind toe bleef de sportschooleigenaar beloven dat hij ging betalen.

Juristu start de minnelijke incasso

Het schoonmaakbedrijf geeft de vordering aan incassobureau Juristu, de tien dagen termijn gaat lopen. De sportschooleigenaar komt met dezelfde smoesjes als hij tegen het schoonmaakbedrijf doet, zodra hij geld heeft van de verkoop zal hij betalen. Na tien dagen heeft incassobureau geen enkele betaling ontvangen van de sportschool eigenaar.

Ook een minnelijke procedure starten?

Juristu start de gerechtelijke incasso

De overleg met onze klant het schoonmaakbedrijf maakt een jurist van incassobureau Juristu een dagvaarding. Het schoonmaakbedrijf mailt ons alle benodigde stukken. De jurist kijkt naar de volgende punten:

  1. met wie en door wie is de overeenkomst getekend, wie is de contract-partij?
  2. is dat de bv of de eigenaar in prive
  3. de jurist checkt kvk en domeinnaam
  4. uit dossier blijkt dat de eigenaar prive aansprakelijk is
  5. sluitend dossier

De sportschool eigenaar verschool zich achter een lege bv en denkt er zo mee weg te komen. De jurist van Juristu schrijft in de dagvaarding dat de sportschool eigenaar in privé de overeenkomst is overeengekomen, d.m.v. kvk stukken en domeinnaam registratie.

Kantonrechter gaat geheel mee met de jurist van Juristu

De kantonrechter vindt de bewijzen en de motivatie van de jurist van Juristu 100% sluitend en gaat geheel mee in de motivering en beslissing. De kantonrechter veroordeeld de sportschooleigenaar in privé tot het betalen van de vordering en procedurekosten geheel bij de sportschoolhouder in privé.

Conclusie

Check met wie u zaken doet, indien u een overeenkomst aan gaat. Dit kunt u heel simpel doen bij de kvk.nl, wie is de eigenaar, wie is bijvoegt. Gaat het om veel geld en u ziet in de kvk geen cijfers, vraag dan geld voor uit. Ook kunt u Juristu raadplegen voor een creditcheck. Een jurist van Juristu kan u een juiste beoordeling c.q. advies geven.

info@juristu.eu of bel 085 303 71 65

of chat nu >>>>>>>

Incassobureau