Het verschil tussen een incasso jurist en incasso advocaat

Het verschil tussen een incasso jurist en incasso advocaat

U heeft openstaande facturen, u heeft aanmaningen verzonden, de debiteur vele malen gebeld, maar er komt geen betaling. U bent de smoesjes zat en gaat het uit handen geven. Waar kiest u voor? Direct een incasso advocaat of een incasso jurist? Veelal zit u al bij een incassobureau zoals Juristu incassodiensten, dan kan een jurist de zaak op pakken en eerst de incasso minnelijk proberen te incasseren. Indien dit ook niet lukt, dan moet de debiteur worden gedagvaard.

Incasso advocaat

Een advocaat rekent gewoon zijn uren, dus de meter gaat gelijk lopen. Tevens dient de advocaat zich aan de regels van de orde van advocaten te houden. Die zijn heel streng. Dus u valt direct in de hoge prijzen qua afrekening. U moet direct veel betalen. Prijs per uur, geen succesfee mogelijk

Incasso jurist

Een jurist is daarentegen een vrije beroepsbeoefenaar. Met een jurist van Juristu kunt u een succesfee of een fixedfee afspreken. Incassozaken die minnelijk gaan kosten u doorgaans de incassokosten die ook door berekend worden bij de debiteur. Met een jurist bent u vrijer qua fee afspraken en een jurist is flexibeler, want een jurist is niet gebonden.

Kantongerecht

Alle gerechtelijke incassozaken brengt een jurist onder bij de kantonrechter. De incassojurist dient de vordering in via de deurwaarder. De gerechtsdeurwaarder betekent de dagvaarding bij de debiteur. De incasso jurist maakt de dagvaarding voor u. U krijgt deze van te voren te zien.

De dagvaarding

Een goede dagvaarding leest als een spannende roman. Een rechter dient alle stukken te lezen en zal dit ook doen. Een verhaaltje opschrijven heeft geen zin. U dient de incasso jurist met goede bewijzen te voeden. indien u bewijslast slecht is, dan is het ook moeilijker om een positief vonnis te krijgen. Zorg dus voor goede bewijsstukken.

Bewijsstukken/producties

Een dagvaarding heeft onderbouwing van zogenaamde producties, bewijsstukken. De bewijsstukken worden genummerd aangegeven in de dagvaarding. Des te beter deze producties zijn, des te groter de kans dat u een vonnis krijgt. Goede producties zijn bijvoorbeeld:

  1. huurovereenkomst
  2. opdrachtbevestiging
  3. leningovereenkomst
  4. facturen
  5. aanmaningen
  6. de wik brief
  7. mails met belofte te betalen
  8. overeenkomst
  9. getekende algemene voorwaarden
  10. eerdere betalingen

Heeft u een incasso?

Mail dan nu info@juristu.eu