Incassobureau inschakelen op het juiste moment, wanneer is dat?

Incassobureau inschakelen op het juiste moment, wanneer is dat?

Ondanks dat het met de economie beter gaat, zijn de banken nog steeds niet scheutig om kredieten te verstrekken aan het mkb. Met als gevolg dat bedrijven elkaar een soort van krediet verstrekken. Meestal gaat dit niet in overleg.

Krediet nemen

U heeft een betalingstermijn afgesproken van 30 dagen. Grote klanten betalen na 90 dagen. U gaat hier stilzwijgend mee akkoord, u wilt immers deze grote klant behouden. U bent niet de enige waarbij uw klant eigenlijk ongevraagd krediet neemt van u. Dit doen ze bij alle crediteuren. Stel u heeft een vordering van € 20.000,- . U moet per maand de BTW direct afdragen, uw klant haalt direct de BTW terug. Dit doen ze bij al hun crediteuren en creëren zo een enorm krediet, wat ook nog eens niets kost!

Aanmaningen

U heeft in de tussentijd aanmaningen verzonden:

1e aanmaning                       gedachte uw klant: O, mooi dan komen er nog 3!

2e aanmaning                       gedachte uw klant: nog twee te gaan!

3e aanmaning                       gedachte uw klant: even wachten op de laatste aanmaning

laatste aanmaning                gedachte uw klant: laten we even kijken wat ze nu doen!

WIK brief                               gedachte uw klant: willen we nog verder met deze leverancier?

Kortom des te langer een factuur openstaat, des te moeilijker het zal worden om de vordering nog te incasseren. Het geld is inmiddels al uitgegeven aan andere zaken. Wij adviseren onze klanten dan als volgt op te treden:

Factuur en leveringsvoorwaarden

U bent een levering van een product of dienst overeengekomen met uw klant. De betalingsafspraak, de leveringsvoorwaarden. Belangrijk is om de afspraken te bevestigen en akkoord te vragen. Dan gaat de factuur naar uw klant. Betaling binnen 30 dagen. Bij niet betalen adviseren wij om te bellen naar uw klant en vragen waarom er nog niet is betaald conform de afspraak. Vertel uw klant dan aan de telefoon dat u de WIK brief gaat sturen, u geeft uw klant dan nog 14 dagen de tijd om de openstaande factuur binnen 14 dagen zonder bijkomende kosten te betalen. De WIK brief kunt u hier kosteloos downloaden.

https://www.juristu.eu/wik-brief/

Incassobureau Juristu inschakelen

Indien de klant dan nog niet betaald heeft, dan kunnen wij de incasso van u overnemen en de incassokosten in rekening brengen.
Meer weten? info@juristu.eu