,

Juristu en uw debiteurenbeheer outsourcen, de oplossing voor uw liquiditeit

Diverse bedrijven waar Juristu de debiteurenbeheer en incasso voor verzorgt, hebben nu gekozen voor het volledig outsourcen van hun debiteurenbeheer. Geen omkijken meer naar dagelijks aanmaningen versturen, na bellen, administreren van de kasstromen, rentes door berekenen en eventueel dagvaardingen voorbereiden, alles kan door Juristu outsourcing geregeld worden. Een kwestie van investeren in een goede relatie, waarbij het ook geven en nemen is, het contract in de kast blijft en Juristu heeft goed opgeleid en gemotiveerd personeel. Dat zeggen divcerse klanten over de outsourcing van debiteuren aanpak van Juristu.

location_istanbul01

‘Over outsourcingscontracten wordt vaak geschreven als het mislukt,’  ‘Wij willen graag een voorbeeld geven van een outsourcecontract dat wél succesvol is gebleken: ons Juristu debiteuren outsource-contract.’

Het debiteurenbeheer outsource contract heeft veelal een looptijd van vijf jaar, maar kan ook al vanaf 1 jaar om het daarna met succes te verlengen. Juristu moet hiervoor een heel team inzetten die specifiek op het contract, de wenst van het bedrijf opgeleid zal worden. Het uiteindelijke doel: succesvol debiteurenbeheer outsource.

De bedrijven waar Juristu nu de debiteuren outsource voor doen zeggen zeer tevreden te zijn met de uitvoering van het contract. Volgens Juristu en de diverse klanten is er voor  beide partijen wat te winnen bij het afsluiten van het zogeheten debiteurenbeheer-outsourcecontract. ‘Grotere bedrijven willen steeds meer het beheer van de debiteuren graag bij een derde partij beleggen. Voor Juristu is contract voor debiteuren beheer outsource belangrijk. De betrokken medewerkers hebben werk in de eigen regio, namelijk Amsterdam, Groningen, Alkmaar, Utrecht, Maastricht, Breda, Eindhoven en Arnhem, met de garantie op vast werk in dezelfde regio. Vooral vanwege het behouden van werkgelegenheid in deze regio’s ontvingen zowel Juristu als de vele grote bedrijven vanuit de medewerkers ondersteuning voor het afsluiten van het Juristu debiteuren outsource contract.’

Juristu wijst er op dat gedurende het starttraject het uitvoeren van zogeheten end-of-project-evaluaties met Juristu belangrijk zijn voor een goede voortgang. Daarin nemen de experts van Juristu samen langs de mogelijkheden en dragen de oplossingen aan, die wij geheel outsource gaan beheren. Maar we bekijken ook welke projectonderdelen anders gestroomlijnd moeten worden zodat wij een perfect debiteurenbeheer krijgen voor elke nieuwe klant. De klant van onze klanten hebben niet door dat het gehele debiteurenbeheer via outsourcing is geregeld.

Oog voor elkaar
Juristu werkt met software waar de klant direct op elk moment inzage heeft in het debiteurenbeheer, d.m.v. een login, en in de resultaten, maar ook een beschrijving van de samenwerking en eventuele knelpunten. Samen met de afdelingsmanager van Juristu bepalen we vervolgens wat in de praktijk nodig is om een probleem op te lossen. Een goed voorbeeld van meedenken is afkomstig van een Juristu-collega die signaleerde dat er onverwacht teveel brieven aan debiteuren waren klaargezet door verkeerde aanlevering van een bronsysteem. Een medewerker van Juristu stelde voor om de verzending van de brieven te onderdrukken en daardoor kosten te besparen, zoals porto, printkosten en vragen van klanten aan het callcenter.’

Tijdens de onderhandelingen is het belangrijk om oog te hebben voor je eigen bedrijf en vooral ook voor elkaar, stelt Juristu. Het doel moet volgens ons zijn om een werkbare samenwerking te realiseren tegen een prijs die zowel voor klant als leverancier interessant is. ‘Medewerkers van de leverancier die meer doen dan alleen de afgesproken service, zoals meedenken met de klant en voorstellen doen die voor de klant gunstig zijn, zijn cruciaal, want dat leidt tot hoge klanttevredenheid.’

Verder zijn bij het Juristu debiteuren beheer-contract na de ondertekening van een overeenkomst de meeste medewerkers geheel nieuw geworven en of opgeleid door Juristu. Hierdoor blijft kennis aanwezig en kunnen medewerkers van onze klanten nog steeds afstemmen met mensen die hun bedrijfssituatie kennen. Juristu: ‘Persoonlijk contact is hierin cruciaal, want hoe mooi het contract ook is, in de dagelijkse praktijk gaat het om het gunnen en ‘vergeven’ als eens iets mis gaat.’ Bovendien gaat het om goed opgeleide mensen die ook initiatief mogen nemen, bijvoorbeeld zelf met kostenbesparende oplossingen komen, en daardoor een stap extra zetten indien nodig.

Juristu acht het ook belangrijk om in een uitbestedingsrelatie in ‘elkaars keuken te mogen kijken’. Dit betekent dat de klant en Juristu zaken met elkaar delen die in hun eigen organisaties spelen. ‘Zo kunnen we op elkaar inspelen en kiezen we regelmatig snel voor een betere oplossing. Brand komt meerdere keren per jaar op werkbezoek bij een klant om te zien of de debiteurenbeheer goed is geregeld en de werkomgeving naar tevredenheid is van de medewerkers’, aldus Juristu.

Goede software is het halve werk
Juristu verzorgt de complete debiteurenbeheer voor veel middelgrote tot grote klanten het werk bestaat ook met name uit incidentoplossingen en het realiseren van releases en projecten. De technische omgeving betreft software applicaties die gekoppeld kunnen worden met de bestaande boekhouding van elk bedrijf. Met één druk op de knop hebben onze klanten overzicht in hun debiteurenbeheer.

Debiteuren outsourcing is een vak apart, laat Juristu een aanbieding maken voor uw bedrijf.

Duidelijk zicht op uw liquiditeit met lage externe kosten! vraag nu onze outsource informatie aan info@juristu.eu