Te lang wachten met inschakelen van een incassobureau, verstandig of niet?

Te lang wachten met inschakelen van een incassobureau, verstandig of niet?

Veel bedrijven zijn bang om hun klanten te verliezen. Er is veel voor gedaan om de klant binnen te halen, zodra de klant dan veel besteld en dit al jaren goed gaat dan zijn beide partijen tevreden. Er ontstaat een relatie. Dan komt de klad in de betalingen, het duurt steeds langer voordat er betaald wordt. U als leverancier helpt de klant door hem wat later de facturen te laten betalen. Hier gaat het fout. Ook al neemt de klant nog zo veel af en al is de klant al heel lang klant, neem nooit de functie van de bank over. U bent leverancier, geen kredietverlener. Stuur de 14 dagen brief na de verlopen betalingstermijn standaard en zend bij niet betalen de openstaande factuur naar incassobureau Juristu. Waarom? Om duidelijk te zijn naar uw klanten toe. U levert een goed product met een scherpe prijs, maar daar staan dan ook de betalingscondities voor zoals afgesproken.

Leverancier of bank?

Hier moet u scherp in zijn. Uw klant besteld bij u op bepaalde condities, zoals prijs, korting en levertijd. Die moet u ook na komen. De klant moet dan ook zijn betaling op tijd na komen. Daarvoor heeft u immers afspraken gemaakt. Indien u laks bent met het leveren van uw product of het is niet goed, dan hangt de klant ook direct aan de telefoon en doet zijn beklag. Dit moet u ook doen met uw betalingsafspraak. Indien de klant zich niet aan de afspraak houdt dan krijgt u ook een klacht van uw klant. U moet zich zelf dan ook de vraag stellen bent u leverancier of bank? Geen bank? Stuur dan direct de WIK brief, waarin de klant binnen 14 dagen moet betalen, ontvangt u geen betaling dan dient u incassobureau Juristu direct in te schakelen.

Klant kwijt raken met een incassobureau? 

U raakt uw klant niet kwijt met het inschakelen van incassobureau Juristu, wij zijn vriendelijk en aardig. Wij wijzen de debiteur op de juridische gevolgen bij niet betalen. De incasso kosten zijn ze dan immers al verschuldigd, want u heeft de debiteur immers ook al de WIK brief gezonden. Dus ze zijn volledig op de hoogte van de gevolgen en de kosten.

10 dagen minnelijke incasso procedure no cure no pay

Wij manen de debiteur in 10 dagen aan, per post, per mail, per sms en wij bellen, dit herhalen wij 3 keer in 10 dagen. Mocht er in deze 10 dagen geen betaling zijn ontvangen of een regeling afgesproken dan gaan we over tot gerechtelijke incasso. Dan ontvangt de debiteur een dagvaarding en kunnen ze zich voor de rechter verantwoorden.

Vonnis uitvoerbaar bij voorraad

De rechter doet uitspraak dat de debiteur moet betalen en wij ontvangen een vonnis uitvoerbaar bij voorraad. Incassobureau Juristu stuurt de deurwaarder op pad met het vonnis. Met het vonnis kan de deurwaarder beslagen leggen op roerende en onroerende zaken, maar ook loonbeslag, bankbeslag en beslag op uitkering leggen.

U begrijpt zodra we bij de gerechtelijke incassoprocedure zijn beland, de debiteur totaal niet van plan is geweest om te betalen. Schroom daarom niet om incassobureau Juristu in te schakelen. Voordat u het weet is er geen geld meer en vist u achter het net.

Heeft u openstaande facturen? info@juristu.eu