Een kansloze incassozaak blijkt toch te incasseren!

Een kansloze incassozaak blijkt toch te incasseren!

Dagelijks krijgen wij incasso zaken binnen, waar de klant dan al van denkt: “het is een kansloze zaak, maar ik wil toch niet dat diegene hier zo maar mee weg komt!”

Juristu gaat deze uitdaging altijd aan. Namen zijn uit privacy redenen verzonnen. Onze klant Jansen heeft een bedrijfspand verhuurd aan Achmed. Achmed tekent een huurovereenkomst en betaald de borg en de eerste 2 maanden de huur. Dan komt er een politie-inval, er is namelijk een wietplantage ontdekt in het gehuurde. Achmed wordt ingerekend en moet voorkomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chaos na de inval

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jansen heeft enorme kosten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onverhuurbaar voor lange periode

Schadepost is enorm, veroorzaakt door Achmed

Jansen zit ondertussen met een enorme schadepost, de politie heeft de ruimte in onderzoek en Jansen kan niet opruimen en ook niet verhuren. Achmed moet voor komen en Jansen krijgt van OM een schadevergoeding van € 1.800,-. Achmed biedt geen verhaalbaarheid en betaald niet. Jansen geeft pas na een jaar de vordering aan Juristu. Jansen denkt immers dat de vordering toch kansloos is. Juristu heeft Achmed samen met de deurwaarder snel gevonden.

Beslag op uitkering van Achmed

Achmed heeft een uitkering en moet € 100,- per maand betalen. Achmed doet dit ook, anders kan de deurwaarder het geld van zijn uitkering inhouden.

Kansloze incasso van Achmed

Jansen had ook aan Juristu aangegeven nog achterstallige huur te vorderen op Achmed, maar Jansen denkt laat maar, want ik moet dan Achmed gaan dagvaarden en dan kost weer tijd en negatieve energie.  Jansen gaat in eerste instantie niet over tot incasseren van de achterstallige huur á € 6.532,59 van Achmed.

Jansen krijgt nu een dagvaarding van Achmed, wat nu?

Wat scherts de verbazing van Jansen, Achmed heeft een advocaat onder toevoeging ingehuurd (gratis rechtsbijstand van de overheid voor mensen zonder of met een heel laag inkomen) en dagvaardt Jansen om de borg van de huurovereenkomst. Achmed wil zijn borg terug! Jansen is flabbergasted en geeft de zaak direct uit handen van Juristu.

De Dagvaarding 

Een senior jurist van Juristu duikt in de zaak, deze maakt een dagvaarding op en eist de volledige achterstallige huur op bij Achmed. De advocaat van Achmed voert verweer en meent ook nog stellig dat Achmed in zijn recht staat.

Comparitie

De rechter bepaald een comparitie van partijen. Dat is een bijeenkomst van partijen in de rechtbank, waarbij de rechter zijn licht op de zaak geeft en ook aan partijen vraagt te schikken in de zaak.  Partijen komen aan in de rechtbank. De rechter vraagt aan Achmed; “hoe gaat het nu met u?” Achmed was triomfantelijk, hij was nu getrouwd en was net een nieuwe zaak aan het opstarten. Goed om te weten als incassobureau, want Achmed is uiteraard in gemeenschap van goederen getrouwd.

De stellige advocaat van Achmed

De advocaat van Achmed bleef ook stellig en vond de huurvordering van Jansen dan ook belachelijk. Jansen was samen met de jurist van Juristu in de rechtbank en stelde dat Jansen zelfs niets meer had gedaan, indien Achmed ook niet met een procedure gestart was om de borg terug te eisen. Iets waar Achmed zeer duidelijk geen enkel recht op had.

De gang op met Achmed

De rechter vraagt aan partijen of men nog even de gang op wil om te schikken. Juristu zegt namens Jansen, dat is akkoord. Altijd laten zien dat je bereid bent tot schikken. Achmed en zijn advocaat en zijn nieuwe vrouw gaan ook de gang op. De jurist van Juristu loopt richting de advocaat van Achmed. De advocaat van Achmed wil naar Jansen toe lopen. De jurist van Juristu steekt hier een stokje voor. Achmed is intimiderend en staat samen met zijn nieuwe klant smalend te lachen.

Het voorstel van Achmed

De advocaat van Achmed doet een belachelijk voorstel, Jansen moet € 2.500,- betalen aan Achmed zegt de advocaat. Juristu zegt, betaal € 4.000,- dan stoppen we ermee. Nee, het gaat niet lukken.

Het vonnis

2 weken later, het vonnis komt binnen! Het recht zal zegevieren zeggen wij bij Juristu. Dat klopt, de rechter veroordeeld Achmed om € 6.539,52 te betalen aan Jansen. Alle eisen van Achmed zijn afgewezen. De deurwaarder heeft inmiddels beslag gelegd op de auto’s van het gelukkige nieuwe echtpaar. Achmed zal nog wel een keer nadenken, alvorens hij met onterechte vorderingen gaat procederen. Van € 0,- vordering naar € 6.539,52.

Denkt u ook een kansloze incasso te hebben?

mail ons nu info@juristu.eu